Hasçelik, Bakanlık Yetkililerine Vasıflı Çelik Üretimi Hakkında Bilgi Verdi 07/12/2023

Hasçelik, Bakanlık Yetkililerine  Vasıflı Çelik Üretimi Hakkında Bilgi Verdi

 

Türkiye’nin en büyük vasıflı parlak çelik üreticisi Hasçelik, Gebze’deki üretim tesisinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Oruç Baba İnan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın liderliğindeki heyeti ağırladı. Sıcak üretim hattını ve krom kaplı mil tesisini gezerek, Hasçelik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adnan Naci Faydasıçok’tan bilgi alan heyete, vasıflı çelik üretiminin önemine ilişkin ayrıntılı bilgi verildi.

 

Çelik sektöründe 55 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Hasçelik, Gebze’deki üretim tesisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Oruç Baba İnan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın liderliğindeki heyeti ağırladı. Hem sıcak üretim hattını hem de Hasçelik’in 35 milyon Euro değerindeki yeni yatırımı olan krom kaplı mil tesisini gezen heyete Hasçelik Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adnan Naci Faydasıçok ve Hasçelik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve COO’su Fatih Faydasıçok eşlik etti ve vasıflı çelik üretimine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

 

 

Üretimi Ve İstihdamı Artırmak İçin Çalışıyoruz

Gelişmiş bir sanayi için çelik üretiminin önemini vurgulayan Faydasıçok ziyarete ilişkin, “Bakanlık yetkililerimizin Hasçelik’i ziyaret etmesinden büyük bir gurur ve mutluluk duyduk. Çelik sektöründe 55 yılı geride bırakan bir şirket olarak, ülkemizde üretimi ve istihdamı artırmak; katma değerli ihracatı işimizin en önemli parçası haline getirebilmek amacıyla büyük bir azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında 2 yeni üretim tesisi için ilk adımlarımızı attık. Hali hazırda Kocaeli’de ve Konya’da yer alan toplam 5 üretim tesisimiz ve 3’ü yurt dışında olmak üzere toplam 12 çelik servis merkeziyle binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Bilecik’te 2024’ün son çeyreğinde faaliyete geçmesini hedeflediğimiz, 150 milyon Euro değerindeki çelikhane yatırımımızla birlikte ihracatımızı artırmak ve ülkemizin cari açığının azaltılmasına destek olmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.